De Slagwerkgroep St. Joseph Weert-Zuid is een actieve groep slagwerkers en is opgericht in 1997. De groep is gelieerd aan Harmonie St. Joseph Weert-Zuid en stond van 2006 tm 2015 onder de bezielende leiding van Sjoerd Ceelen. In 2016 heeft Loes Reiling het stokje overgenomen van Sjoerd en is de slagwerkgroep een nieuwe uitdaging aangegaan.

De slagwerkgroep bestaat uit ca. 12 leden in de leeftijd van 8 tot 32 jaar, wat deze vereniging tot een veelzijdig gezelschap maakt.

Jaarlijks staan er vele uiteenlopende, muzikale activiteiten op de agenda. Zo begeleidt de groep elk jaar de communicanten, geeft zij diverse concerten en staat zij steevast op de bühne tijdens de 'Slaag um de Mêrrentj' op carnavalsdinsdag. Ook bij activiteiten zoals de Fakkelestafette, dodenherdenking en de viering van Sint Maarten is zij een graag geziene gast.
Dat de slagwerkgroep haar kwaliteiten heeft bewezen blijkt wel uit het feit dat zij door de Belgische Schuttersfederatie met grote regelmaat wordt gevraagd voor het OLS en tal van andere schuttersactiviteiten.

Ben je nog verder geïnteresseerd in onze slagwerkgroep? Kijk dan verder op onze site!